Elindult a kerületi napközis tábor

Elindult a kerületi napközis tábor

Látogatás a nyári napközis táborban

kispest.hu 2016. 07. 06.

Hetente átlagosan 120-150 kispesti – elsősorban rászoruló – általános iskolás nyári szünidős programjáról gondoskodik az önkormányzat a napközis táborban augusztus 26-ig. Gajda Péter polgármester, Vinczek György alpolgármester, Dódity Gabriella önkormányzati képviselő, valamint a programokért felelős Wekerlei Kultúrház és Könyvtár (WKK) igazgatója, Szabó Mária ma látogatták meg a táborozókat a Vass iskolában.

A 9 hetes nyári táborozást idén 10 millió forinttal támogatta az önkormányzat. A programok, mint mindig, most is ingyenesek, a gyerekek szüleinek a megszokott iskolai étkezés díját kell fizetniük, így akik ingyen étkeznek év közben, most térítésmentesen táborozhatnak – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől, aki elmondta, hogy tartalmasan telnek a hétköznapok, hiszen a gyerekek kikapcsolódásáról ezúttal is a WKK által szervezett színes programok gondoskodnak. Vinczek György alpolgármester hozzátette, hogy a tábortól függetlenül mintegy harminc szociálisan rászoruló gyerek ingyenes étkezését is biztosítja az önkormányzat.

Minden héten 10-10 pedagógus felügyel a gyerekekre, munkájukat önkéntesek és közösségi munkát végző diákok is segítik. A pedagógusok a kerületi iskolából érkeztek, rutinos táboroztatók – mondta el lapunknak a tábort évek óta vezető Büki Katalin. Hozzátette, programokra senkinek sem lehet panasza, hiszen minden héten érdekes, színvonalas elfoglaltságot biztosítanak a gyerekeknek. Naponta van többféle sport- és kézműves foglalkozás, társasjáték, délelőtt uszodai program várja őket. Volt már mozielőadás a KMO-ban és bűnmegelőzési tréning, kéthetente ásványbemutatót tartanak, hetente van batikolás, lesz óriástársasjáték-nap és Manókaland komplex játék is. Hetente egyszer pedig egy hosszabb kirándulás (Dorog – Palatinus-tó, Vácrátót – arborétum, Visegrád, Veresegyház – medvepark, Nőtincs – Seholsziget élménypark, Gárdony – rönkvár, Agárd, Dinnyés – várpark) vár a gyerekekre. Megtudtuk, idén két további kirándulásra is lehetőség nyílik, így a mogyoródi F1- pályára és az iharkúti Dino Expóra is ellátogathatnak a táborozók. A táborvezető elmondta, nagyon fontos az önkormányzat nyári tábora, hiszen sok olyan kisgyerek van itt, aki szociális okok miatt az egész nyarat, mind a kilenc hetet évek óta a táborban tölti, de még mások számára is jó lehetőség a tábor, mert több család nagyszülők és szabadság hiányában csak így tudja megoldani a gyerek felügyeletét. 

Címkék: napközis, tábor
Kapcsolódó programok
Napközis tábor
Napközis tábor
Kapcsolódó albumok
Napközis tábor
Napközis tábor